Sensor-Online™

Sensor-Online™

Skapa Internet of Things (IoT) -applikationer utan att behöva skriva kod eller anställa ett programutvecklingsteam. Enkelt handhavande, mycket kraftfullt och flexibelt.

Sensor-Online IoT plattformen används av systemintegratörer, IoT-entreprenörer, OEM-tillverkare och slutkunder för att enkelt skapa professionella IoT-applikationer och anslutna tjänster med Sensor Onlines verktyg för datainsamling, analys och visualisering.

Sensor-Online™ är en öppen, flexibel, framtidssäker och skalbar IoT -plattform. Vi stödjer populära sensorfabrikat oavsett tillverkare eller kommunikationsprotokoll. Sensor-Online’s öppna API:er och protokoll gör det enkelt att integrera tredjepartsprodukter och system.

Läs mer på https://sensor-online.se

Skapa snygga webbaserad dashboards på minuter.

Den webbaserade IoT-portalen Sensor-Online™ är navet i våra produktpaket och sköter all datainsamling, kommunikation, bearbetning, visning, övervakning och lagring av din sensordata. Vi löser unika och komplexa övervakningsutmaningar genom att kombinera ett intelligent nätverk av sensorer och gateways med bransch ledande övervakningsprogram, realtidsrapportering och omedelbara SMS-meddelanden. Vi samlat och standardiserat alla de funktioner och verktyg som krävs för att snabbt och enkelt kunna koppla samman människor, sensorer, maskiner och idéer. I plattformen ingår ett stort antal sensor-moduler och tjänster som fungerar lika bra att använda lokalt såväl som i molnet. Vi hjälper dig i alla steg från planering, inkoppling av dina maskiner till att göra kundunika anpassningar och moduler. IoT är många saker men i slutändan handlar det om kommunikation och interaktion mellan människa och utrustning.

Hämta sensordata till Sensor-Online™, från populära LoRaWAN® nätleverantörer, privat LoRaWAN server, Sigfox® NB-IoT sensorer, MQTT, restAPI

En webbaserad IoT portal.
Sensor-Online™ är en öppen IoT portal som stödjer de flesta LoRaWAN sensorer som finns på marknaden men även en mängd andra sensorer och mätinstrument som kommunicerar på andra sätt, detta ger dig större frihet att välja just de instrument och sensorer som passar ditt applikationsbehov. Gemensamt är att sensorerna är utrustade med ett modem som sänder mätdata trådlöst via NB-IoT, LoRaWAN, SigFox och Internet. Du kommer åt all din mätdata via en vanlig webbläsare på en dator, läsplatta eller smartphone. Du kan också ställa in larmvillkor som automatiskt skickar e-post eller sms till ansvariga personer om ett mätvärde går utanför tillåtna gränser, eller om ett driftavbrott skulle uppstå.

Sensorer med fjärrstyrning aka relämoduler
LoRaWAN  klass ‘C’ moduler går att fjärrstyra fullt ut via Sensor-Online. Använd tryckknappar på din dashboard,  tidkanaler eller skriptkod som kontrollerar villkor och skickar sk. downlinks till relämodulen för styrning av t.ex. pumpar, fläktar, grindar, belysning …

Nå din data var du än är, dygnet runt
Sensor-Online™ webbportal  kräver varken installation eller nedladdning av programvara till din lokala dator. Din aktuella sensordata finns alltid tillgängliga online via en vanlig webbläsare och som kan på ett säkert sätt delas i realtid med andra i projektet. Du kan själv enkelt skapa användare med olika behörighetsnivåer. I det webbaserade mätsystemet finns också omfattande funktioner för analys och rapportgenerering av mätdata.

Säker drift och datalagring
Alla mät och händelsedata avkodas och lagras kontinuerligt i en säker databas med daglig backup. Du behöver inte själv hantera hårddiskar eller backuprutiner, dina mätdata finns alltid tillgängliga i ett system som uppfyller alla tänkbara säkerhetskrav.

Dataexport och integration med 3:e part

Fullständig restAPI med + 100 endpoints för att utbyta data med webbapplikationer på ett säkert och standardiserat sätt. Vi stödjer också populära protokoll som MQTT, Modbus TCP och Kepware ServerX. Drivrutin finns mot 250 välkända SCADA/PLC system som t.ex. Webport, Kentima, VA-operatör, Cactus, Siemens, Mitsubishi, Rockwell m.fl.

ETT SYSTEM DU HAR RÅD MED.
-Låg startkostnad.-Ingen bindningstid

Vi jobbar med dessa leverantörer och stödjer payload avkodning och funktionalitet till 100% i Sensor-Online