Om oss

Om oss

“Vi gör mätvärden till affärsvärden!”

Vilka är Nodeledge AB
Nodeledge AB är ett Svenskt företag som är veteraner i branschen, till grund för bolagets affärsidé ligger tillväxten inom området M2M/IOT där vi antar rollen både som systemintegratör och teknisk partner för våra kunder.  Vi är ett  teknikbolag där huvuddelen av verksamheten rör försäljning, anpassning, utveckling och marknadsföring av telematik och telemetri produkter med datakommunikation baserade på GSM, SigFox samt LoRaWAN trådlös nätverkstekniknologi. Behovet av mätvärdesinsamling såsom övervakning, larm, mätning och styrning ökar ständigt. Med det senaste inom IoT och trådlösa sensorer möjliggör vi både åtkomst och visualisering av mätvärden från vadsomhelst till varsomhelst.   Vi säljer och implementerar trådlösa sensorsystem som är enkla att installera och använda. Oavsett placering presenterar vi mätdata, larm och händelser via vår portal eller direkt till era befintliga datasystem. Sensorenheterna kommunicerar trådlöst via NB-IoT, CAT-M eller via LoRaWAN. Sensorerna är utformade för ultralåg energiförbrukning, som kan fungera på batterier under flera år.

Marknaden
Den sektor vi arbetar inom är den så kallade M2M/IoT -marknaden dvs. maskin till maskin kommunikation även kallad IoT dvs. Internet of Things. Här handlar det om en mängd apparater som idag knyts ihop med GSM/SigFox/Lora-nätet för att kunna fjärravläsas, styras och spåras vis GPS.
Det kan vara sensorer, maskiner, energisystem, varuautomater, industrirobotar, förbrukningsmätare, hissar, fordon, containers etc.

Lösningar
Nodeledge AB är ett kunskapsföretag som specialiserat sig inom mätteknik, larm och styrning där datakommunikation sker via GSM, SigFox, LoRaWAN eller NB-IoT.